Webinář:  4. 12. 2023, 12:30 – 14:00 h

5/5

Pevné kousky ve stravě kojenců a batolat: Jak začít bezpečně a efektivně

Naučím vás, jak minimalizovat riziko dušení a zajistit bezpečné a efektivní samostatné stravování vašeho miminka.

Pro spuštění videa je potřeb souhlasit s Cookies

Co si z webináře odnesete?

Ať už jste se rozhodli pro baby-led weaning nebo ne, nabízení pevných kousků vás nemine. I miminka, která začala s příkrmy na lžičku potřebují přejít na rodinnou stravu.

Během webináře se naučíte, jak připravit pevné kousky pro vaše dítě, aby každé sousto bylo nejen chutné, ale především bezpečné. Nabízení bezpečných kousků odpovídajících motorickým dovednostem dítěte pomáhá předcházet dušení a zároveň podporuje efektivní stravování. Díky tomu dítě dokáže jídlo mnohem lépe v ústech zpracovat a minimalizujete nekonečné příhody dávení a plyvání.

Jak měkké nebo tvrdé potraviny můžeme nabízet

Můžeme kojenci nabídnout syrovou okurku? Nebo jablko? Aspoň na plátky? Živá ukázka.

Jaká je ideální velikost nabízených potravin.

Kdy je velká měkká hranolka až moc velká a proč to není jedno.

Proč ne vždy měkké = bezpečné

Jak je to s pečivem? Nebo sušeným ovocem? A co ořechová másla?

Tipy a triky k rozpoznání bezpečných kousků

Pár jednoduchých pravidel, díky kterým rozpoznáte riziko.

Proberu s vámi jednotlivé skupiny potravin a možná specifika přípravy a způsobu nabízení. Vždy s ohledem na snížení rizika dušení a efektivní zpracování.

Zelenina a ovoce

• Krájení, strouhání a nabízení celých kusů
• Ovoce a zelenina se kterými je lepší počkat

Maso, ryby a vejce

• Tepelná příprava
• Krájení
• Nejvhodnější druhy masa a ryb

Obiloviny a jejich příprava

• Rýže, rýžové výrobky a pokrmy a specifika při jejím nabízení
• Výběr těstovin (velikost, tvar) a jejich příprava a nabízení

Mléčné výrobky

• Tipy na nejvhodnější mléčné výrobky a kterým se raději vyhnout

Luštěniny

• Hrách, fazole, cizrna, čočka, sója a výrobky/pokrmy z nich a jejich nabízení

BONUS

PDF dokument k vytisknutí, se schématem webináře a hlavními informacemi, do kterého si jednoduše budete moci dopisovat vlastní poznámky.

Nebuďte zmatení informacemi na internetu - učte se od profesionálů a získejte důvěru ve vlastní schopnosti.

WEBINÁŘEM VÁS PROVEDE

MGR. RADKA MAŤAŠOVSKÁ

Zakladatelka projektů BLW Krok za krokem a Jíme společně

Autorka „Jíme společně“ – první české knihy o baby-led weaning a přechodu na pevnou stravu.

Poskytnu vám jasné a důležité informace, které jsem nabyla nejen díky studiu vyčerpávající odborné teorie a studií, ale i svou 5letou praxí v podpůrných BLW skupinách a individuálních konzultacích s rodinami. Po webináři budete při přípravě pokrmů mnohem jistější a budete vědět, jak ochránit zdraví své rodiny.

Do webináře zbývá

Dní
Hodin
Minut

Pevné kousky ve stravě kojenců a batolat: jak začít bezpečně a efektivně

Webinář – 4. 12. 2023, 12:30 – 14:00 h

290 Kč

V ceně webináře je také záznam, který bude přístupný 10 dní ve vašem účtu od svého zveřejnění.

Po kliknutí na „Přihlásit se“ budete přesměrováni na stránku s objednávkou.​

Komentáře:

Děkuji mnohokrát za přínosný webinář. Odnesla jsem si mnoho užitečných a podrobných informací. Oceňuji časté opakování stran bezpečnosti, to je důležité připomínat. Pro příště bych doporučila, ať na Vás Radko lépe vidíme, ať jste na větší ploše spíše Vy (když jste i ukazovala kousky, struhadlo apod), než text/poznámky. Krásný den přeji, K
Karolína Suchá
Moc pěkný webinář plný ucelených informací. Velké plus k semináři bylo poskytnuté PDF, kam jsem si psala vlastní poznámky (moje nová „příloha“ do knížky). Rozhodně velmi přínosný i pro vlastníky knížky Jíme společně. Paní Radka vše k bezpečnosti velmi pěkně vysvětlila, což je za mě u BLW asi nejdůležitější aspekt. Webinář jsem bohužel nestihla živě, proto byla možnost zkouknutí záznamu záchrana. Doufám, že tímto seminářem to neskončilo a bude verze 2.0. Pěkný den. L
Lenka Jančíková
Newsletter
Nic ti už neuteče